Skapa egen tavla

Den som är bjuden på dop vill oftast ha med sig en present som är personlig och som också finns kvar i framtiden. Nu finns det en mängd olika doppresenter att välja på för den som söker på nätet men varför inte skapa en egen? En present man själv gjort blir både personlig och unik då det blir det enda exemplaret.

Gör en egen doptavla

En tavla att sätta upp i barnrummet blir personlig, kan följa med under barnets hela uppväxt och säkert också få flytta med den dagen det är dags att lämna hemmet.

Börja med ramen

Börja med att leta efter en fin ram. Gärna en från loppisen som du antingen kan måla eller dekorera på något sätt om den inte redan är fin som den är. En gammal ram är alltid roligare och mer originell. Kanske har du redan en hemma och som även har ett speciellt minne.

Tavla som är ett tittskåp

Varför inte leta efter en låda och en passande ram till den för att göra ett tittskåp. Ett tittskåp kan man dekorera med tapet, vackert tyg eller måla. Fyll sedan på med passande minisaker. Ett tittskåp kan se ut som ett fönster, en trädgård, skog eller ett barnrum i miniformat.

En namntavla

En namntavla kan också bli ett fint inslag i barnrummet. Den kan både hängas vid sängen eller på dörren. Vill man inte enbart ha barnets namn kan man även lägga till födelse, vikt, längd och varför inte dopdagen.

Använd fotografier

Fotografier kan också bli en fin tavla. Den som känt föräldrarna länge kanske har tillgång till fotografier på dem som barn som kan sättas ihop i ett kollage med huvudpersonen i mitten. Har man inte tillgång till sådana fotografier kan man lika gärna hitta, eller gå ut och ta, fina bilder av sådant som kommer att finnas under barnets första tid. Motiv så som huset där barnet bor, lekparken och annat som finns i omgivningen.

Hitta det naturen bjuder på

Är årstiden sådan att man kan plocka en bukett av de växter som finns just nu och pressa dessa. Skriv en egen dikt, kloka ord eller hitta på nätet som en hälsning till barnet att ta med sig i livet.

Sätt igång och skapa

Det är bara fantasin som sätter gränser så leta i lådorna hemma eller på loppis. Bara du har ett tema för vad du vill säga med din tavla så kommer det att finnas gott om saker för att kunna skapa en personlig och fin doppresent som kommer att bli mycket uppskattad.