Loppis – Bästa återvinningen

Något som är riktigt spännande är att ge sig ut och upptäcka loppisarna runt om i Sverige. Det finns mycket guldkorn och fynd att göra bland alla dessa lador, garage och uthus längs med vägarna. Lägg upp en plan för resan och hitta bra hotell i Sverige innan det är dags att börja packa bilen. Det här kan bli en mycket rolig och annorlunda semester så se till att det finns gott om plats för fynden i bagaget.

Håll utkik efter ”egna” skyltar

Vårt vackra land bjuder på så mycket och tar man bilen längs vägar man annars inte skulle ta upptäcker man ganska snart undangömda små skatter. Det kan vara små byar med lokala butiker och restauranger. Framför allt så gäller det att hålla utkik efter de där skyltarna som kanske kommit upp tillfälligt. Oftast så dyker loppisar upp bara för en kort tid och det är där man kan göra fantastiska fynd. Missa inte heller handskrivna skyltar som visar vägen till lokalproducerade produkter så som honung och grönsaker.

Välj rätt område

Den som besöker loppisar kommer snart att märka hur dessa skiljer sig åt från landskap till landskap. I Dalarna till exempel där man för tio år sedan kunde hitta billiga saker har det numera blivit lite dyrare medan Hälsingland fortfarande kallas för loppisarnas mecka. Där kan det plötsligt dyka upp ett garage som öppnat upp och fyllts med alla möjliga ting. Då gäller det att tänka utanför boxen och inte bara se återbruk utan också nya användningsmöjligheter.

Omform – När saken får ny form

Ett gammalt rivjärn kan göras om till en läcker lampa och en köttkvarn till en ljusstake. Lakan kan bli gardiner och vackra gamla kökshanddukar kan bli till kuddfodral. Det finns massor av sätt att återbruka gamla prylar och ett tips är att titta på Pinterest för att få inspiration. Kom ihåg också att på vissa ställen är det helt okej att försöka pruta men inte alla. Är sakerna prissatta med prislapp är det troligtvis inte läge att ens försöka. Tycker man att priset är för högt kan det vara läge att vänta och se om den där saken dyker upp på något annat ställe.

Vid dagens slut

Att få landa på ett skönt hotellrum och duscha av sig vägens damm innan middagen på någon lokal och mysig restaurang kan vara precis det som sätter guldkant på dagen. Glöm inte att hotellpersonalen oftast har väldigt bra lokalkännedom och säkert kan tipsa om värdefulla ställen som man inte får glömma att besöka.