Gör eget myggmedel – som fungerar

I en artikel som Expressen publicerat går det att läsa om hur en kvinna från Sollefteå gjort sitt eget myggmedel – som faktiskt fungerar. Hon berättar att hon hörde receptet när hon lyssnade på radio. En gäst berättade då hur hon har använt sig av det egengjorda myggmedlet i 15 år, och att hon gör blandningen till såväl barn som barnbarn.

Som bekant kanske, är det ingen direkt brist på mygg i Norrland under stora delar av året. Men även i södra och mellersta Sverige kan de surrande flygfäna bli riktigt besvärliga under sommarkvällar. Så vad är då receptet? Faktum är att det är väldigt enkelt:

Så gör du

Först behöver du en sprayflaska. Det är inget måste, men det blir betydligt enklare att applicera medlet på kroppen. Till exempel kan din gamla flaska för rengöringsmedel istället tjäna som behållare för myggskyddet. Givetvis bör den tvättas ur ordentligt först.

Sedan blandar du följande:

  • En halv citron.
  • Tre dl rapsolja.
  • Tio stycken nejlikor.

Blanda allting och skaka ordentligt. Sedan är blandningen klar. Om myggbettet redan har skett, går det även att göra egen after-bite. Men så finns det också naturliga after-bite för myggbett, fria från parfym och kemikalier, som kan köpas.

Låt en gammal glasflaska få en ny form

Känns det tråkigt att ta en gammal sprayflaska för rengöringsmedel? Är man lite pysslig kan man låta en gammal glasflaska tjäna som behållare för medlet. Att göra om det till en sprayflaska är tämligen enkelt.

Börja med att välja en flaska du tycker är snygg. På så vis kan den mer än gärna stå framme på skänken i hallen, till exempel. Ta sedan bara spraymunstycket och stoppa ned i flaskan. Vilket munstycke som väljs är givetvis viktigt för hur snyggt det blir. Se till att hitta en som passar, och som du också tycker ser bra ut. Ta bort etiketten och tvätta flaskan in- och utvändigt innan du börjar använda den.