Ekologisk engångsgrill – Betydligt bättre för miljön

Engångsgrillar i metall, överdraget med plast är lika enkla att använda som idiotiska för miljön. Allt fler butiker har valt att inte längre sälja dem även om behovet av enkla, små grillar kvarstår. Lösningen kan vara att köpa en ekologisk engångsgrill. Lite dyrare men betydligt coolare och bättre för miljön.

Ekologisk engångsgrill kan köpas på CoolStuff här – 

Enligt E-handlaren CoolStuff säljs ca 500 000 stycken engångsgrillar i Sverige per år. Det är dags att börja välja de miljövänligare alternativen!

Exempel – Eco Grill Engångsgrill

Eco Grill är en ekologisk och miljövänlig engångsgrill som är tillverkad av det naturliga ämnet klibbal och ser ut som en ministubbe. I mitten av ”stubben” är det urgröpt och i denna urgröpning finns kolbitar. Till skillnad mot klassiska engångsgrillar så behövs inte heller någon tändvätska (vilket brukar vara i dessa med enbart kol).

  1. 12

Ställ ut grillen på en plan yta. Se till att det inte är något brännbart precis bredvid.

  1. Tänd

Tänd engångsgrillen på tändklossen i mitten av den. Elden kommer snabbt att ta sig och göra att grillen faktiskt snabbt blir varmare en klassisk modell. Detta eftersom den är mer kompakt.

  1. Grilla

Det tar mellan 20 och 30 minuter till att elden lagt sig och det är dags att börja grilla. Här kommer däremot nackdelen med dessa grillar – något grillgaller följer inte med. Det kan därmed snarare ses som en flexibel och bärbar brasa för grillning med spett än en komplett grill.

  1. Släng

Hela grillen är miljövänlig och bryts lätt ned av naturen. Bäst är ändå att slänga den i en sopkorg (efter att den svalnat) då sopor kommer gå till förbränning.

Kundomdömen

En av de E-handlare som säljer denna grill (CoolStuff) har fått 9 recensioner av kunder som köpt grillen. Det genomsnittliga betyget är 4,2 av 5 vilket alltså är mycket positivt.

Det kunderna framförallt uppskattar är att grillen är miljövänlig, vilket även är dess stora unika egenskap. Men flera nämner även att dessa kan användas som en ”mysig” liten brasa på utflykten.

Den enda som var riktigt negativ (2/5 i betyg) anser att den är alldeles för svårtänd. Dessutom kritiseras storleken då det är svårt att grilla mer än två korvar samtidigt. Kanske kan större modeller komma i framtiden?

Eco Grill Engångsgrill kan köpas på CoolStuff